Tuesday, August 24, 2010

susah sangat..senang pulak...

susah sangat ke nak minta maaf..

senang pulak nak buat salah...

susah sangat ke nak jaga hati orang..

senang pulak nak sakitkan hati orang...

susah sangat ke nak buang ego tu..

senang pulak cakap pasal ego orang...

susah sangat ke nak perbaiki diri..

senang pulak cakap salah orang..

susah sangat ke nak sayang kawan...

senang pulak kecik hati bila kawan tak sayang..

susah sangat ke nak pikir semua ni..

susah sangat ke nak minta maaf??


aku bukan Superman...tapi Superman pun ada perasaan kan...aku bukan dalam watak Filem tapi bila berlakon pun kena ada perasaan kan...aku hanya manusia yang punya perasaan..mungkin bukan perasan tp hakikat!..

Tuesday, August 3, 2010

Sharing is Caring

haha..bunyi macam marah..tapi agakla..aku nak berjoging tapi aku malas, aku nak pg buat benda2 berfaedah tp aku malas, aku nak pg makan pun aku malas. aku letih la macam ni.. nape malas sangat ni..sumtimes, i just wish that i will have 32 hours per day. bukan banyak kerja pun..tp ntahla..time is just being jealous of me..cepat sangat!! i really hope, i can do a lot of things in one day..supaya aku tak terlepas pandang pun apa yang aku patut buat.. what i meant is: benda2 yang akan aku rindu nanti. i will miss ramai gak la orang kat Raja Melewar ni..i will miss the thing we do together..hmm...not to mention i will miss Kak Suriati and Kak Iqa too..PELIK2..nape tah aku nak post ni..tapi..Sharing is Caring. SAYANG BANGAT SAMA KAMU.

Sunday, August 1, 2010

BUAT SEORANG TEMAN

Thanks Kak Suriati(Ibu) for those sweet memory in SK Sri Mawar and thanks for this Sweet Poem. Sayang Bangat Sama Kamu.


BUAT SEORANG TEMAN

AKU LUPA UNTUK TERSENYUM

SEMASA DIA DISISI

SEDANGKAN

ITU PERLU UNTUK ANAK-ANAKKU

AKU LUPA BAGAIMANA CARA KETAWA

SEMASA DIA BERSAMA

SEDANGKAN ANAK-ANAK AMAT

MEMERLUKAN KETAWA ITU

DARI SEORANG YG BERGELAR IBU

AKU LUPA KASIH-SAYANG

SEMASA DIA ADA DALAM HIDUPKU

SEDANGKAN ITU AMAT PENTING UNTUK

ALIA,ASRI DAN ADRIKU….

HINGGA ADA KALANYA

AKU LUPA ADANYA TUHAN

YG SENTIASA MEMERHATIKAN AKU DLM KEALPAAN…

LALU..

AKU PERGI JAUH DARI HIDUP DIA UNTUK BELAJAR

SENYUM, KETAWA DAN ERTI KASIH SAYANG

BUATKU

BUAT ANAK-ANAKKU….

SEMALAM TINGGAL CEBISAN KENANGAN

DAN AKU DISINI

DI DUNIA BARUKU

MENSYUKURI NIKMAT SENYUMAN,TAWA DAN

KASIH SAYANG…

TERIMA KASIH

WALAU HADIRMU SEMENTARA

WALAU HADIRMU TANPA DIDUGA..

WALAU HADIRMU DALAM PELBAGAI NAMA…

YG PASTI

KAU HADIR BAWA BAHAGIA..

SAYANG TELUS PADAMU .

PERASAAN SAYANG INI KUPINJAM

DARI ILLAHI…

IBU

26 JULAI 2010.

SK SRI MAWAR

(SYG BANGAT KAMU)

Friday, July 16, 2010

Not In the Mood Typing; Survey is Just great!

The longest survey you’ll ever fill out! Do the world a favor: fill it out and post it for all your friends. Do this because the person who sent it to you didn’t sit here for ages for nothing. Answer all the questions honestly, no lying to avoid stuff.

Starting Time: 1720

Personal
Name : Syed Azman Syed Ismail (SASI)
Sisters : 2
Brothers : 1
Shoe size : 12
Height : 181cm
what are u wearing? : Khakis (Padini) + Save the World T-Shirt
Favorite Number : 9
Favorite Drink: Jasmin Tea
Favorite Month : January

Have You Ever
Broken a bone : not yet!
Been in a police car : hmm..dont want to..
Been on a boat : yes! best3..
Came close to dying : yes (Suspected Chikunguya last year)
Swam in the ocean : yes..but with the safety life jacket =p
Fallen asleep in school : nope and wont do that!
Broken someone’s heart : yes but not my intention to do that..=(
Cried when someone died : yes
Fell off your chair : yes
Sat by the phone : yes
Saved emails? : almost all my emails.
Been cheated on : YES.

What is
Your room like? : very comfy (hahaha-disaster)

Ever Had
Chicken pox : no..
Sore throat : yes.
Stitches : 12 stitches..=(
Broken nose : huhu no..

Do You
Like picnics? : yes
Like School? : miss my school!!

Questions
Who was the last person you danced with : Abah ( waka waka) haha
Who makes you smile? : people who care!

Who
Did you last yell at : my self kot..
Do you like yourself : DEFINITELY!

Final Questions
What are you listening to right now? : Dalam Diam~
Hated someone in your family? : NEVER.. LOve Them.
What car do you wish to have? : Chevrolet
Good singer : of course Siti Nurhaliza and M. Nasir
Diamond or pearl? : Tak de kene mengena..huhu
Indoors or outdoors : not in mind right now~

Today did you
Talk to someone you like? : yes
Who? : NUEX~sorry tak dapat pg Kedah.
Get sick? : Alhamdulillah no.
Sing: haha..always when i need my inspiration back!!
Talked to an ex : NO EX~ =)
Miss someone : Family, Nuex

Last person who
Was in your bed besides you: Ntah, xingat plak~
Talked to on the phone? : Nuex
Made you cry? : someone!
Went to the movies with: Paan and Abah
You went to the mall with: Paan

Random
Do you like someone at the moment : not thinking to that particular at the moment..
Favorite perfume : Dunhill Desire, Paco Rabanne XS
Best feeling in the world : Happy =)

Time Finished: 1730

Monday, May 31, 2010

I Love This Moment & Picture Though..=)

Saturday, March 6, 2010

Bundles of Joy.. =)

hey Guys!! here again~jotting down jizzy wizzy happen today..haha..actually smlm Nuex call kata Alongf dah bersalin(yey!!..sonok2..hehe) Baby Boy~Hero~Prince..Xsabar aku nak g tgk Along ngan Baby nye..so pagi td dalam kul 11 kot, aku ajak la Ijat join the trip skali..trip ke mane?? ke Kajang Plaza Medical Centre (KPMC)..First time saje nak try lalu highway Lekas yg baru bukak tu..MakAih jauh gle..siap lalu tepi tempat pelupusan sampah..haha..menyengit gak la..tgh2 konsert jalanan terpaksa tutp idung..haha..sampai2 je kat KPMC tu(erk~!!..nyaris gak eksiden sblm masuk KPMC tu~nasib smpt Brek..) aku trus terpa Wad tmpt org Labour..haha main masuk je..SubhanAllah~cantiknye Baby Along..cute+pinkish+ntah la nak describe mcm mane lagi..Sonok la tgk die..nama tak bagi lagi..Mak kata lepas 7 hari baru letak nama..neway here are some pictures taken during those Mesmerizing Moment..=)

holding him is the best moment~=)



Babies are such cute bundles of joy... Simply irresistible and oh sooo adorable...

Congratulation Along for the Born of Baby Boy..Of all the blessings Allah sends from above, the one most precious is a new baby to love. =) 

Saturday, February 20, 2010

Boring, Merlin & Jusco

Bangun je dari tido kul 6.30 dah xley tdo dah.. buka la FB pun xtau nak wat pe, 96 notification..haha banyak je bunyi tapi penuh dengan electronic gift~dapat yang real mesti best kan..huhu. Abah(rumate aku) tido lagi~simpan tenaga la kot, nanti nak bawak GF die jalan2 seluruh negeri 9..haha kata beliau.. pusing2 xley tdo, terjumpa cd Merlin dah lama tak abis2 tgk series nih..I love this series~coz i love Fiction genre *start addicted lepas baca Harry Potter..ngee3.. tgk la sampai xperasan tido jugak akhirnya..haha.. tau2 je ade org pegang kaki,

'Syed2 aku kuar dulu~haha abah nak kuar. dah kul 11. Malas pulok nak bangun. bangun gak la, mandi, g jumpe Acik minta kunci keta(~thank to Qilah) g Seremban uruskan hal bank jap, pastu g kedai Kak Ana bungkus makanan, balik sambung tgk cte Merlin!! Oh Man!! Damn boring hari ni..xbuat pape pon..

sampai la Asar~pon kat katil gak(hampeh tol) seriously i need some fresh air.. waited for ijat call(die otw balik dari Kedah) hehe..yey dah sampai kat Tol Seremban..g la amik die kat T1. Baru la ade happening sket. Malam ni ktorang nak g Jusco~ xde plan lagi nak wat pe.tp okey la tu dr terperap je kat bilik..haha.. one day infront laptop really Sucks!! walaupun bukanla buat keje ke..tgk muvie je..tp still buhsan..tp yg best nye memanjang layan lagu Amarah..agreed!!~i'm addicted to this song.. skrg tgh tunggu keta Qilah.. once again tq Qilah.,. Adios.

malas~jangan malas~ala malas..hee *toink

jangan cakap lama, dah berkurun bersarang blog ni..sori2..

btw, i need to start again la..

scaffolding xcukup ni sblm2 ni..

okey2..ignore that part.. back to MALAS.. 

seriously balik je cuti CNY ni aku jadi malas semacam..malas gle2..keje xsiap, makan tido..tgk muvie pun malas..Mr. Weirdo2 why you come back huh!! xsuke la jadi Mr. Wierdo neh..xpenah2 pelik mcm ni..

stop3..xmo malas2.. TGIF(thank God its Friday) yey!! malam ni makan heaven gle..Venue di Jalan DAR~credit to ijat gtau tmpt tu..huhu..makan Nasi Goreng Ayam, Koey Tiaw Goreng Ayam, Carrot Susu, Air Limau Nipis..haha..macam nak pecah perot..

mak aih..there some more..RM 5 Otak2..haha..habis sume licin.. pastu pg plak Movie Marathon~abah yg ajak..

1st Movie~Percy Jackson And The Lightning Thief

this movie is above my expectation

mmg smart la action die..

love the part when the water can heal cut..

cute clon selena gomez tu(eventhogh tau tu bukan die..)

4 STAR..Yey!!

2ndMovie~The Wolfman (sebenornya suh abah beli cte Legion, tp dah takde)

dengan dapat seat depan skali..tepi plak tu..mendongak je..

siap sempat tdo la.. OMG!! sejok+kenyang+not comfortable area~lena la kejap dalam 25 min..tetiba dgr wolf tu Auuuuummm tersentak aku..siot..haha

dah la wolfman die mcm Beast dalam Disney tu..Cute..xseram pun..huhu(sound je gempak)

3 STAR.. 

ingat nak continue..sleepy gle..

balik la ke IPG tercinta..nasib pokcik Guard mood baik..lepas la masuk..xyah tulis nama..haha~syang la pakcik.. Ngantok dah ni.. Selamat Mengarahkan Mimpi Anda..=) *wink

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...