Friday, October 28, 2011

Australia Here I Come::

haha~ tajuk Cam best je..memang Lagi Best oo. ok2 straight to the point.. sebenarnya aku pernah bercita-cita masa dah kerja nanti nak g travel merata2..hahah ( ntah2 membe aku Semut Kerdil ni sedang berkata sendirian~bagus lagi kau bercita2 pergi Mekah)..hehehe..kata travel~wajib la Mekah is one of the destination InsyaAllah..will go there =) so i plan ngan my bestie Nuex Rosli..mula2 cadang nak g Paris (kelaaas kau Maria..tp duit tak ikhlas sgt dlm poket ni..bajet xmelepas) cari lagi tiket2 murah Kt Air Asia ( i x promote occay!..hahah tapi kalau Air Asia amik i jadi duta ok, hari2 i promote..hahahha) then, jumpa tiket g Australia~murah..ye sgt murah..dulu dlm 2.5K skrg dlm 1K sahaja.

then aku pun bincang2 ngan Nuex...sbb masa ktorg nak pg ni musim SUMMER..berpikir gak banyak kali..hahah lain la kalau aku kulit putih melepak leh la pergi buat tanned kulit ke..hahah tp aku peduli hape..hahah nak g travel gamaknye..pastu ada membe kt situ kata masa Summer byk benda best kt situ and then its early summer so sejuk jugak sket2~so ktorg pun agreed pergi tarikh nya InsyaAllah 5 December - 10 December..beli la tiket tu..

pastu before pergi ni..ada beberapa perkara yg perlu aku buat..::

1. Buat International Pasport ( hahaha..xpernah ada ye..buat ni pun sbb nak g Brunei Bulan 11 ni).
2. Cari tempat2 best kt sana..plan nak g sydney terus..tp ntah la..stakat ni byk tempat best yg aku dah survey, such as Victoria Market, Crown Plaza, tempat animal conservation, St Khilda Beach, Dockland, South Wharf, Block M(tempat makan student Malaysia) dan banyak lagi sedang survey ni..nak make sure 6 hari disana tak buang masa..hahaha
3. kumpul Duit utk berbelanja disana..hahaha

so doakan semuanya pergi balik selamat occay! till then guys..ciao =)

11 comments:

anotherstep said...

best...hepy holiday n tk care <=

Hush said...

best of luck! wah bestnya gi australia~~ nak souvenir! :P

cahya indah said...

oh kalau la boleh ikut..memang pegi tak balik sini dah :p

I need a job fast, nak ikut korang travel..huhu

cheguZam said...

Tu dia... Mmg patut semut kerdil berkata2. Janji jalan2.

Syed Azman Syed Ismail (S.A.S.I) said...

zahir:: hoho tq ye..u too tc. =)

Nina: yes i will bring some for you~ =)

Badiah: tu la..p cari kerja cepat sket!

Zam: hahha..kan..janji jalan suddeh~

Abg Stalker said...

ajk la member or kenalan yg mmg bljr kt Ausie tu.so xperlu risau,mst diorg thu mn yg best dan murah. :)










p/s: Skandal abg bln12 ni insyaAllah smbg bljr kt Ausie.abg pnh pergi jgk 1x je la seumur hdp.tu pun urusan kje. +_+

Syed Azman Syed Ismail (S.A.S.I) said...

hahaa~ abg stalker oi..skandalous la skrg...ok i will ask them too...nak kirim apa2 ke?

miss shera said...

bestnya.i plan nk p sana next year.
sila update blog pasal trip ke sana.plus all the expenses ye.
btw, safe journey n hav fun

Lowoyon Elod Jiviol said...

Just jump-in here. Ooooiii!! Australia woo~

Best tu sana. Pernah g gak 1x. Like you said, Queen Vict. Market Central tu mcm biasa2 onli lah bah tu. Yg bestnya, bila time2 mcm Thanksgiving day kan, ada banyak org parading costumes of entah. Mcm ayam2.... ada costume labu :D

fun oo.

jgn lupa stay at Australia Zoo. Best yoo peluk2 koala & white tigers. Tp jgn peluk Aussie's Crocs :) Yay!

[z@ck] said...

Salam,

sorry lambat respond. i just read your comment in my blog. this is my email add doublef_89@yahoo.com.my kalau nak add FB, search Zafirah Binti Mahdzir. Hope i can help you. =)

cheguZam said...

jom join contest http://cheguzam.blogspot.com/2011/12/candid-time-contest.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...