Friday, October 28, 2011

Australia Here I Come::

haha~ tajuk Cam best je..memang Lagi Best oo. ok2 straight to the point.. sebenarnya aku pernah bercita-cita masa dah kerja nanti nak g travel merata2..hahah ( ntah2 membe aku Semut Kerdil ni sedang berkata sendirian~bagus lagi kau bercita2 pergi Mekah)..hehehe..kata travel~wajib la Mekah is one of the destination InsyaAllah..will go there =) so i plan ngan my bestie Nuex Rosli..mula2 cadang nak g Paris (kelaaas kau Maria..tp duit tak ikhlas sgt dlm poket ni..bajet xmelepas) cari lagi tiket2 murah Kt Air Asia ( i x promote occay!..hahah tapi kalau Air Asia amik i jadi duta ok, hari2 i promote..hahahha) then, jumpa tiket g Australia~murah..ye sgt murah..dulu dlm 2.5K skrg dlm 1K sahaja.

then aku pun bincang2 ngan Nuex...sbb masa ktorg nak pg ni musim SUMMER..berpikir gak banyak kali..hahah lain la kalau aku kulit putih melepak leh la pergi buat tanned kulit ke..hahah tp aku peduli hape..hahah nak g travel gamaknye..pastu ada membe kt situ kata masa Summer byk benda best kt situ and then its early summer so sejuk jugak sket2~so ktorg pun agreed pergi tarikh nya InsyaAllah 5 December - 10 December..beli la tiket tu..

pastu before pergi ni..ada beberapa perkara yg perlu aku buat..::

1. Buat International Pasport ( hahaha..xpernah ada ye..buat ni pun sbb nak g Brunei Bulan 11 ni).
2. Cari tempat2 best kt sana..plan nak g sydney terus..tp ntah la..stakat ni byk tempat best yg aku dah survey, such as Victoria Market, Crown Plaza, tempat animal conservation, St Khilda Beach, Dockland, South Wharf, Block M(tempat makan student Malaysia) dan banyak lagi sedang survey ni..nak make sure 6 hari disana tak buang masa..hahaha
3. kumpul Duit utk berbelanja disana..hahaha

so doakan semuanya pergi balik selamat occay! till then guys..ciao =)

Saturday, October 15, 2011

10 Things I Love::



Day 2: 10 Things I <3::

1. aku suka baju warna pastel ( ungu, biru,hijau) + warna hitam dan juga putih. dengan kata lain suka cuba warna yang pelik tapi aku selesa n sesuai OK!
2. love to travel::but now in the mission to conquer Korea and Aussie..hehe
3. suka masak dan suka tengok program masak ( duh~ its not lame ok! lelaki masak = MACHO+SEXY)
4. suka tengok benda2 kecil ~ i mean in terms of GADGET ye..
5. suka kumpul cerita walaupun xhabis tengok, bila tu nak habiskan..tunggu episod baru yg lain kuar kot...hahaha,,,perhaps perhaps perhaps?
6. suka kumpul key chain~ ada satu tong besar kt umah..sumer dari hasil PAU daripada membe yg rajin pergi travel.
7. love to see nice n sweet things~ pastu senyum sorang2::bodo..hahaha..xcaye? tanya hazwan..die pernah tgk aku senyum dlm tempoh yg agak lama ye~ lepas tgk sesuatu yg SWEET..
8. suka tengok benda geometri dan abstrak dari frame gambar sampai la ke cadar~::in mission nak beli cadar FUTURISTIK~jumpe kt IKEA..smart!!
9. suka CAKAP dan kadang2 SUKA MEREPEK~ harap bersabar ye dgn aku..hahah
10.suka anda yg sedang membaca ( sape2 la~heee..tiada KONTROBENCI)

Tuesday, October 11, 2011

::All Your Love




gambor ihsan uncle GOOGLE~
finally she came out with her English album. She is Malaysia No 1 songbird.. Dato Ct Dato Ct.. ok fine memang sedap lagu2 dalam cd ni. lagu favourite stakat ni::

Falling In Love
All Your Love
Remember You

yang lain pun best..cuma yg tiga atas ni..mmg ipod top played list..hoho.. ramai yang puji album ni dan tak kurangjuga yang perli2 siti..ada yang siap gelak kt Dato Ct pasal Album dia ni...satu je aku leh gtau "Dont laugh, because guess who's laughing all the way to the bank?'

Hari ni, ada Program Penutur Jati kat skolah aku. Mr Nick Alexander ni kira mcm mentor kepada cikgu2 tahun 1 BI kt skolah aku. pastu td kira ada meeting ngan parents sume lar..al kisahnye..aku ni kene jadi moderator/translator kepada parents n Mr Nick.. walaupun BI aku mcm cakap France geetuh, aku maintain model kt depan parents..hahaha..apa pun everything went well tapi kesian Mr Nick, parents pun xberapa nak paham pasalprogram ni..jadi xbanyak nak ditanya..alih2 soklan pasal homework yang ditanya..hehe..look the pictures below..

aku suka gile gambar ni,..aku dah KURUS sket ye..=P



huh sampai kecut mulut aku translate2..hahaha...
so..nak gtau kt korang, blajar la cakap english bior berterabur pun..jangan malu..pastu yang konon dah hebat BI tu..supportla membe..toksah gelak sangat..jangan ikhlas sangat berlagak tu!..hehe =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...