Sunday, May 1, 2011

Cherita KonboKesyen

how to start? ermmm.... cmnilah.. setelah penat lelah bertelaah (hahah..boley??) di maktabun(IPG Kampus Perguruan Islam selama 1 Tahun Setengah di (ada stgh di situ ye) dan (IPG Kampus Raja Melewar, Soromban selama 4 Tahun dan aku telah slamat berkonvokesyen di PICC, Putrajaya~for the first time in my life aku berkonvo~(mgkn second kot kalau aku amik kira konvo masa kat Skolah dulu..gohoho)..

apa pun aku puas hati sbb::::
1. aku dapat senangkan hati mak ayah aku dan yang aku telah berjaya menebus kekalahan masa Matriks dulu..
2. aku dapat pensyarah yg sentiasa ada dibelakang untuk menyupport aku dlm kuliah..
3. aku dapat kawan2 yang ada masa susah dan senang yang banyak membantu aku masa belajar(walaupun last minute okeh)..
4. aku dapat buktikan pada Pendengki Lahnat bahawa perbuatan dia tak menjejaskan sikit pun aku~(kalau ada la >..<)
5. yang paling best skali aku dpt puaskan hati aku capai target..

satu nasihat aku utk semua pelajar diluar sana:: jangan kedekut ilmu dan ingatlah apabila kita berkongsi walaupun sepatah kata InsyaAllah Allah pasti akan membalas~ pastu satu lagi nasihat.. jangan menyombong berlagak pandai..tanyalah apa yg tak tahu walaupun dia musuh kita atau die pesaing kita** wink wink...=)

seriously aku xrajin, malas dan dlm erti kata agak last minute ye~ tapi atas berkat doa Mak Abah, Keluarga, Pensyarah, Sahabat2 aku, aku berjaya jugak menggenggam segulung ijazah yang tertera pada ijazah tersebut ::: IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN DENGAN KEPUJIAN MATEMATIK PENDIDIKAN RENDAH:::

dan yang paling mengharukan mak dan abah aku ialah part** aku dapat menggengam trofi juga untuk Anugerah Kecemerlangan Akademik(Matematik) Kelas Pertama:::Alhamdulillah~~ hmm nak cter gembira tak boleh banyak2 nanti ada yang aku sedih~ so tgk je lah gambar2 di bawah ni ye..=)

mak dan abah**tq so much=)

my siblings **



Aminina Batique a.k.a tuan punye blog HUSH **tq juga utk dtg dan tq utk adobe tution =)

Ijat** tq for everything..

the moment** siap pin kat mortar tu takut bndalah bulu tu pempek kat muka..haha

family aku**(yg ujung belah kanan skali tu Abg Ipar aku) + Dr Puma

ada few pictures lagi yg tak dapek nak upload sbb insufficient data..~gambar aku ngan bestest fren aku Nuex..xpe2 nanti bila2 aku haploadkan..

so apa pun Alhamdulillah dah selesai semuanya~ tq SO MUCH semua!!!!



6 comments:

Hush said...

yeye first!
haha!
eh pompuan pakai selendang dengan baju kurung hijau tu comel la!
*ehehehehe*

Syed Azman Syed Ismail (S.A.S.I) said...

**haha~ sangat!! =P

Hush said...

nak like banyak banyak la. hehehehe :)
lepas ni kita buat tutorial photoshop lagi ek encik syed.
hehehehe :)

Syed Azman Syed Ismail (S.A.S.I) said...

haha~ begitulah kisah merong mahawangsa ..haha**xde kaitan

Miss Sunshine said...

haa...? kisah bulan mac baru nak publish bulan mei? hehehe. takpe2... jangan menganaktirikan memori2 kita yang terdahulu... Ape2 pun tahniah dapat anugerah kecemerlangan tu... dulu pernah bercita2.. tapi tak kesampaian sebab diri sendiri kurang berusaha kot... Redha je...

(hmm, kita pun pernah 'leka' di matriks dulu... bangkit kembali di IPG. Tiada kejayaan tanpa kepayahan kan.)

Syed Azman Syed Ismail (S.A.S.I) said...

miss sunshine: yup..bak kata pujanggan~tiada kejayaan semanis madu tanpa pengorbanan sepahit hempedu..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...