Sunday, April 17, 2011

the new destination aboard~

sorry people~its been a long period since the post "susah sangat..senang pulak" (7 bulan gak ooo)..haha..xpe2 im sure will not do the same thing again..(hope not..hahaha). orait..as i promise..story of my new place will BEGIN>>(backdated sket--its okey maafkan sy ye)

nak jadikan cerita, 9 februari lepas..aku naik flight MAS(okey xmo kalah juga ye)..ke mana?? ke Kota Kinabalu as I have been posted by the KPM to PITAS, Sabah..dang!!sentap jap kene hantar jauh2...sian mom n dad aku..sian aku gak..pastu sampai2 je kt KK tu, tros naik kereta seluruh SABAH(kat sini org pggl PERIOT..pdhl sebenarnya PIRATE..huhu xpe2 byk lagi yg korng akan tahu cara pggln yg lain disini..nt ye..mgkn di pos yg akan dtg) ..dlm perjalanan ke Pitas tu, telan air liur gak byk kali--->risau bile tgk rumah2 atas air, pastu tgk mcm nak roboh je rumah2 tu..tp yg PENTING wpun sedemikian rupa ASTRO tatap ada K...hahaha..kagum jap.. sblm tu, credit kepada cik aminina aka kelas kau maria atas info2 berkenaan Pitas melalui trip anda ke Sabah sblm ini..syukriya2..

ok2 aku sambung, the next day tros je g Skolah (smlm tdo kat rumah tumpangan--hotel lite2 jha di PITAS ni)..tp skolah n rumah aku bkn di PITAS tp 20 minit dr situ..sampai skolah g daftar dulu pastu Menumpang dulu di rumah Taufiq(technician skolah tu)..segan gak lama2 dok situ..pastu ada cikgu skolah(tuan rumah sewa itu) kata ada rumah kosong which dlm 3 minit je dr rumah Taufiq..tros je aku GRAB!!..reason die???

1. rumah tu betul2 depan laut. (haha..itam lagi la aku ni..kau ada??..haha)
2. tuan rumah aku kata sewa rm 450 (which consider murah giler kat sini)
3. dlm rumah tuan rumah bekal kan TV, PERIUK NASI n pinggan2 serta sudu2 (baru okey), Katil Queen 2 biji, Almari, Meja Makan, Dapur Gas beserta Gasnya sekali, mesin basuh dan byk2 lagi bnda2 yg aku rasa utk menjawab OKEY sy MAHU RUMAH INI..haha
4. jiran2 aku baik~kau boleh setiap ari ade je org kirim sotong, ikan..best2..TQ makcik..
5. sbb dekat dengan cikgu2 skolah and lastly sebab itu je rumah yg ada and BEST! (huhu..betul2 memang org lain kat sini jeles lagi ngan kami sbb dpt umah ni)

so these are some preview of the house and the sea view..



























so far~ this house is the best place for me to stay..
::::coming up next~ sekolahku in mode:Sukan MSS Zon 1

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...