Friday, April 22, 2011

sir:: tangan besi ka?

aku rasa post yg sblm ni aku janji nak cter pasal sukan kan?? so here we go~ last last last last week, OMG jln penceritaan yg lame...xmo2..MSS Zon 1 tu buat di SK Kibubuk~which dr tempat aku tu dlm 40 minit...jalan nak ke sana:::seriously xmo pg byk kali..boleh muntah2 dlm prjalanan la~ GROVEL sepanjang jalan.. pastu naik pulak keta 4WD wajib la terhuyung hayang..pening2..at last sampai2 terkejut katak aku tgk padang die mcam sungai ~sort of la( ada sedikit exaggerate disitu ye)..tp somehow mmg agak daif la...kesian aku kt atlet skolah aku..sbb dgn keadaan padang yg mcm :

nampak pusaran air ditengah2 tu~hoho
mana la budak2 ni nak perform..larik je jatuh, larik je jatuh...sian btol kt dorang tu~ so ini lah antara atlet2 cemerlang skolah aku:

fifiana, rahimah

ikhwan, qaim, irfan
at the end of the day, kitorg dpt 1 je emas pastu 3 perak, 1 gangsa~ so these are few pictures yg aku berjaya capture pakai hp murah BB ku::::


jadi mesti korang tertanya2 kan kenapa title mcm tu skali~haha::sbb..masa tengah2 sukan tu..ada budak tanya..

budak: sir, kenapa bha tangan tu? ada parut2..
sir: yang mana?
budak: ni naa sir...
sir: oo tu parut masa sir patah tangan..jadi tulang sir dicntum dgn skru~
budak: sir tangan besi ka?
sir: hmm lebih kurang la..
budak: jgn bha tampar kami sir, boleh mati oo..
budak lagi: iron men la sir..
sir: ko xmau ditamapr jan ko macm2..kasi menang sukan hari ni~

hoho..moralnya lain kali aku kene pakai lengan panjang..kalau x..nampak la parut yg agak xcomel ini::
sila abaikan bulu2 tangan itu ye~ parut itu sahaja difokuskan

so till then::skrg ni tgh layan cter ni..
tq Ijat for the softcopy~

Sunday, April 17, 2011

the new destination aboard~

sorry people~its been a long period since the post "susah sangat..senang pulak" (7 bulan gak ooo)..haha..xpe2 im sure will not do the same thing again..(hope not..hahaha). orait..as i promise..story of my new place will BEGIN>>(backdated sket--its okey maafkan sy ye)

nak jadikan cerita, 9 februari lepas..aku naik flight MAS(okey xmo kalah juga ye)..ke mana?? ke Kota Kinabalu as I have been posted by the KPM to PITAS, Sabah..dang!!sentap jap kene hantar jauh2...sian mom n dad aku..sian aku gak..pastu sampai2 je kt KK tu, tros naik kereta seluruh SABAH(kat sini org pggl PERIOT..pdhl sebenarnya PIRATE..huhu xpe2 byk lagi yg korng akan tahu cara pggln yg lain disini..nt ye..mgkn di pos yg akan dtg) ..dlm perjalanan ke Pitas tu, telan air liur gak byk kali--->risau bile tgk rumah2 atas air, pastu tgk mcm nak roboh je rumah2 tu..tp yg PENTING wpun sedemikian rupa ASTRO tatap ada K...hahaha..kagum jap.. sblm tu, credit kepada cik aminina aka kelas kau maria atas info2 berkenaan Pitas melalui trip anda ke Sabah sblm ini..syukriya2..

ok2 aku sambung, the next day tros je g Skolah (smlm tdo kat rumah tumpangan--hotel lite2 jha di PITAS ni)..tp skolah n rumah aku bkn di PITAS tp 20 minit dr situ..sampai skolah g daftar dulu pastu Menumpang dulu di rumah Taufiq(technician skolah tu)..segan gak lama2 dok situ..pastu ada cikgu skolah(tuan rumah sewa itu) kata ada rumah kosong which dlm 3 minit je dr rumah Taufiq..tros je aku GRAB!!..reason die???

1. rumah tu betul2 depan laut. (haha..itam lagi la aku ni..kau ada??..haha)
2. tuan rumah aku kata sewa rm 450 (which consider murah giler kat sini)
3. dlm rumah tuan rumah bekal kan TV, PERIUK NASI n pinggan2 serta sudu2 (baru okey), Katil Queen 2 biji, Almari, Meja Makan, Dapur Gas beserta Gasnya sekali, mesin basuh dan byk2 lagi bnda2 yg aku rasa utk menjawab OKEY sy MAHU RUMAH INI..haha
4. jiran2 aku baik~kau boleh setiap ari ade je org kirim sotong, ikan..best2..TQ makcik..
5. sbb dekat dengan cikgu2 skolah and lastly sebab itu je rumah yg ada and BEST! (huhu..betul2 memang org lain kat sini jeles lagi ngan kami sbb dpt umah ni)

so these are some preview of the house and the sea view..



























so far~ this house is the best place for me to stay..
::::coming up next~ sekolahku in mode:Sukan MSS Zon 1

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...